Címlap Tevékenységeink
ukash |

Bioremediáció

E-mail Nyomtatás

„ The Green Company”

Az EKS Service Kft és a szegedi székhelyű 1988-ban alapított HÓDMARKET Kereskedelemszervező és Vállalkozási Kft új eljárás keretében foglalkozik a környezetvédelmet támogató, a környezetterhelést csökkentő új eljárások bevezetésével.

A landfarming eljárás alkalmazásával a telephelyen kívüli beavatkozást a szennyezés helyszínen történő megszüntetését javasoljuk.

Az utóbbi években egyre nagyobb jelentőséggel bírnak az olajjal szennyezett talajok, élővizek (folyók biológiai megtisztításának – mint biológiailag veszélytelen - módszerei (bioremediáció). Az olajok (szénhidrogének) biológiai lebontási módszerei a szénhidrogéneket oxidáló mikroorganizmusok fermentációs aktivitásán alapulnak.

A bioremediáció során a talajban jelenlévő mikrobák számára olyan optimális körülményeket teremtünk, hogy a fenti biodegradációs folyamat jelentősen felgyorsuljon és hatékonysága, eredményessége növekedjen.

A talajszennyező szénhidrogének lebontására különböző nemzetségbe tartozó aerob baktériumokat hasznosítunk, amelyek a szennyezőanyagok jellegének megfelelően kiválogatódnak, szelektíven szaporodnak és a leghatékonyabbnak, legellenállóbbnak bizonyulnak. A szennyezőanyagok lebontása aerob körülmények között zajlik le.

Mindazokban az esetekben eredményesen alkalmazható, ahol, és amikor a talaj olajjal és származékaival elszennyeződött, (olajvezetékek törése, üzemanyag-tartályok meghibásodása, olajszármazékok helytelen tárolása, közlekedési emissziók, havária-esetek, tankerek közúti balesetei, stb.)

Az általunk használt irányított (és gyorsított) biodegradációs lebontási eljárás, a bioszaporításos megközelítés szerint a mikroorganizmusok vegyes társulását fejlesztjük tovább döntően a helyszínről vett mintára alapozva. A legjobb gyakorlat/megoldás a helyszín-specifikus kultúrák bio-szaporítása.

Erre a feladatra egy sikerorientált szakértői csapat, technikai és tudományos támogató vállalkozási és intézményi rendszer áll az Önök rendelkezésre.

 
 

My status

Szavazások

Hajlandó Ön áldozni a környezetvédelemre?
Cylex Silver Díj